Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης κληθείς να σχολιάσει την κήρυξη πρόωρων εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τώρα πλέον ο κυρίαρχος λαός έχει τον λόγο. Με αίσθημα ευθύνης και με ωριμότητα οι πολίτες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν προτάσεις προγράμματα αποτελεσματικότητα και κυρίως προοπτική. Πεποίθηση μου είναι ότι στις 16 Σεπτεμβρίου με την ψήφο τους οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα αλλάξουν σελίδα.
Η πιο ανίκανη και αλαζονική Κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα μετά την μεταπολίτευση δηλαδή η σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή θα είναι σύντομα μια παρένθεση του παρελθόντος .
Αφού έθεσαν σε ομηρία την πολιτική ζωή της χώρας 7 περίπου μήνες παραλύοντας με μια απίστευτη και κατευθυνόμενη εκλογολογία τον κρατικό μηχανισμό και τα Υπουργεία, αφού έπαιζαν επί μήνες το παιχνίδι της κολοκυθιάς με τις εκλογές την ώρα που η Αττική παραδίδονταν και πάλι στις καταστροφικές φλόγες και εκατομμύρια δανειολήπτες και κάτοχοι πιστωτικών καρτών λύγιζαν κάτω από την μεγάλη οικονομική κρίση αποφάσισαν να προκηρύξουν εκλογές μόνο και μόνο για να καλύψουν την ανικανότητα τους και την ανυπαρξία τους.
Αποτελεί δε παγκόσμια πρωτοτυπία αλλά ταυτόχρονα και βαρύ θεσμικό ατόπημα την απόφαση για πρόωρες εκλογές και την ημερομηνία τους να την ανακοινώσει όχι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός – ο οποίος συνέχισε για μια ακόμα μέρα να κρύβεται – αλλά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αντ' αυτού  και μάλιστα την ώρα που ξεκινούσαν τα δελτία ειδήσεων με μοναδικό σκοπό να καλυφθεί η καταστροφική πυρκαγιά και η νέα ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού.
Με τερτίπια όμως δεν κερδίζονται εκλογές οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό, όπως επίμονα ζητούσε το ΠΑΣΟΚ.
Η Κυβέρνηση επέλεξε να προκηρύξει εκλογές δια αντιπροσώπου όχι μόνο τις ώρες της μεγάλης πυρκαγιάς αλλά και ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν καταθέσει στην Βουλή ο κ. Ζορμπάς για το σκάνδαλο των ομολόγων.
Τα ψέματα όμως τελείωσαν όπως τέλειωσαν και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της Κυβέρνησης και της Ν.Δ. Η αναξιοπιστία τους έφτασε στο σημείο να παρουσιάζουν παραμονές και ανήμερα της Παναγίας με τυμπανοκρουσίες διάφορες παροχές της τελευταίας στιγμής που όμως δεν είχαν ούτε καν το κουράγιο να ανοίξουν έστω για μια μέρα την Βουλή για να τις θεσμοθετήσουν.
Απλά και πάλι τάζουν και δημιουργούν προσδοκίες.
Κανένας όμως πια δεν τους εμπιστεύεται. Κανένας όμως πια δεν τους παίρνει στα σοβαρά αφού  ξανατάζουν όσα έταζαν το 2004 και δεν υλοποίησαν.
Το ΠΑΣΟΚ με ένα σύγχρονο και αναλυτικό πρόγραμμα που προήλθε μέσα από ένα πολύμηνο διάλογο με τον λαό είναι και πάλι η δύναμη προοπτικής και ελπίδας για την Ελληνίδα και τον Έλληνα. Είναι η μεγάλη παράταξη των αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος και όχι των ψευδεπίγραφων δήθεν μεταρρυθμίσεων της Ν.Δ. που ουσιαστικά είναι διευθετήσεις υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών.
Καλώ τους πολίτες,  τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αλλαγή σελίδας του τόπου.
Είναι πλέον η ώρα του λαού του υπεύθυνου και ώριμου πολίτη να ξαναδώσει ελπίδα και προοπτική σε αυτό τον τόπο».